Tisztelt Látogató!

 

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Békés Megyei Munkaügyi Központ szolgáltatásaiban segítséget nyújtson az ügyfeleknek és a közvetítõ - tanácsadó kollégáknak.

A bal oldali menübõl válogatva, az alábbi teszteket, kérdõíveket tölthetõk ki:

1. Munka Érdeklõdés Kérdõív (MÉK): A kérdõív segítségével, 50 kérdésre adott pontozásos válaszaiddal, a számítógép meghatározza, hogy az érdeklõdésednek milyen munka felelne meg leginkább.

2. "Képességeim" kérdõív iskolásoknak: Amennyiben iskolás vagy, a kérdõív segít meghatározni, hogy a képességeidnek melyik munkakör felel meg leginkább. A teszt a Gödöllõi Agrártudományi Egyetem, Gazdasági és Társadalomtudományi Kar, Tanárképzõ Intézete által 1997-ben kiadott, az Egyéni Tanácsadás c. könyvben megjelent kérdõív számítógépes feldolgozása.

3. "Képességeim" kérdõív felnõtteknek: Amennyiben elhagytad már az iskolát, a kérdõív segít meghatározni, hogy a képességeidnek melyik munkakör felel meg leginkább. A teszt a Gödöllõi Agrártudományi Egyetem, Gazdasági és Társadalomtudományi Kar, Tanárképzõ Intézete által 1997-ben kiadott, az Egyéni Tanácsadás c. könyvben megjelent kérdõív átdolgozott, számítógépes feldolgozása.

4. Normatív Egyéniség Pszichológiája teszt (NEP): A teszt 88 kérdés kitöltése után segít eldönteni, hogy a személyiségednek, egyéniségednek melyik munka, milyen jellegû munka felel meg leginkább. A teszt nem rajzolja ki a személyiségprofilodat, csak annak alapján meghatározza a lehetséges foglalkozási irányokat.

5. Elhelyezkedés Aktivitási Mutató kérdõív (EAM): A kérdõív, 40 kérdés megválaszolása után megmutatja, hogy jelenleg mennyire vagy alkalmas a munkakeresésre, mekkora az elhelyezkedési aktivitásod.

 

Megjegyzés: A fenti kérdõívek által adott válaszok csak bizonyos feltételekkel adnak valós képet a kitöltõrõl. Az azokból szerzett információk csak korlátozottan alkalmazhatók, mélyebb ismeretszerzéshez szakemberrel való konzultáció szükséges.